18 mei, 2015

Wanbetalers

U kent ze wel, of wellicht bent u er zelf een. Wanbetalers. Lui die een fulltime job hebben om tegen iedereen en alles aan te pissen die ook maar enige vorm van commentaar leveren op het doen, denken en laten van deze doelgroep. De mensen die begrip tonen voor dit soort gasten zijn vaak mede wanbetalers want iedere homo sapiens met een doorontwikkelde hersenpan vanaf de pubertijd weet, beseft en begrijpt dat je niet zómaar een wanbetaler wordt die geabonneerd is op gratis entree bij de reclassering. Nee. Vóórdat je überhaupt jezelf zó ver af laat dwalen ben je als aangesprokene al veel, ik zeg héél veel stations gepasseerd waarbij alle vormen van aandacht naar je toe zijn geslingerd om aan te geven dat je de verkeerde richting uit knalt met je financiën.

Maar het probleem is vaak dat zij het probleem zelf niet zijn. Nope, het is die vieze kutoverheid die hun leven tot een hel hebben gemaakt. Die met maatpakken ingesnoerde jetsetbobo's die praten maar niets zeggen tot de adellijke kunst hebben verheven. Die wereldvreemde tweedekamer tapijtreingers die geen notie hebben van wat er nou daadwerkelijk door een wanbetaler heen gaat. Want nee, zonder die vieze overheid was het nooit zover gekomen met die wanbetalers.

De feiten liggen helaas anders. Niet de overheid maar zijzelf zijn de oorzaak, de enige oorzaak. Bij 80% van de abonnementhouders bij de reclassering ligt de schuld bij de wanbetalers (bron: ambtenaar reclassering) en slechts 20% zijn echt schrijnende gevallen. Deze gevallen hoor je niet. Deze mensen leven in schaamte, pure wanhoop en zien vaak geen enkele uitkomst meer. Verschrikkelijk hoe deze minderheid ongevraagd in de hel is beland. Deze 20% wordt daarbij nog eens als bonus finaal door de gehaktmolen getrokken door die hersenlozen die menen te moeten spreken voor deze écht schrijnende gevallen.

Als die 80% nou gewoon eens alle rekeningen op tijd gingen betalen, gingen leven naar wat er binnen kwam of bij de eerste signalen der achterstand eens gelijk alle abonnementen op gingen zeggen, stoppen met roken, vaker zelf eten maken i.p.v. ophalen, goedkoper wonen, 2e auto weg, bewuster boodschappen doen, alle luxe overboord, overstappen; kortom letten op hun uitgavenpatroon, dan had de wereld er voor deze gasten anders, wellicht héél anders uit kunnen zien.

Nieuw bericht

HTML code

Hello world!

Pagina